Thursday, April 1, 2021

Toimetulekust ühiskonnas ... ja veid ka peenardamisest ...

Mulle tundub aina enam, et tegelikult ei pea inimesed kohanema süsteemiga, vaid süsteemid tuleb kohandada inimeste järgi. Muidugi on süsteemidel suuremad võimalused inimeste n.ö. hullutamiseks (reklaami, uudiste, korralduste jm taolisega). On tõeline väljakutse jääda sellises olukorras iseendaks ja olla n.ö. enda keskmes. Kriisiolukorras ilmnevad selgemini inimeste maailmavaade ja väärtushinnangud, aga muidugi ka oskus, võime ja julgus endaks jääda.

Eelmine postitus jääb eelmise aasta sügisesse. Looduses on vahepeal muutunud palju. Sügisest sai talv ja talvest kevad .... kuid ühiskonna elus pole justkui midagi muutunud. Kui sügisel hirmutati lapsi ja lapsevanemaid, et paneme koolid kinni ja reisida enam ei luba, kui te sõna ei kuula, siis nüüd mõned tegelased hirmutavad, et võtame teilt suve ära kui te sõna ei kuula. Lisaks maskikandmisele, inimeste liikumise piiramisele ja ettevõtete sulgemisele on nüüd tekkinud uus survestamine vaktsineerimisega. Muist inimesi jälle näevad vaktsineerimises enda hirmude maandamise abivahendit. Ehk siis meedia abiga on suudetud tekitada inimeste hulgas vastuseis ja lõhestatus, milles paistab liigagi selgelt välja inimeste tõeline olemus.

Kui aasta tagasi märtsis kirjutasin viirusega toimetulemise viisidest, siis täna paraku on vaja juhiseid, kuidas toime tulla ühiskondliku surve ja hirmu külvamisega. Kirjutan jälle sellest, kuidas ma ise toimetan. Iga inimene on unikaalne ja kasutab enda viise, lihtsalt mõtteid, mis ehk kedagi võivad inspireerida.

1. Ma ei ole küll kasutanud nii radikaalseid vahendeid nagu eluterve pohhuist Tom Valdsberg, küll aga olen hankinud endale raamatu Eluterve pohhuist ja teleka pulti pole kasutanud mitu kuud. St. et telekat ei vaata ja raadiost kuulan vaid muusikat!

2. Juba aastaid ei loe ma Postimeest, Delfit jm sedalaadi n.ö. massimeedia väljaandeid. Infot, mis jälle on ära keelatud, saadetakse vahel töö e-mailile, mõnikord märkan seda FB gruppides ja paraku on see teema vahest isegi rohkem kui vaja sõpradega jututeemaks. Ja tegelikult ei tea ma, et inimestele oleks pandud kohustus lugeda ajalehti, kuulata raadiot ja TV'd. Eluoluga kursis olemiseks loen lisaks Telegram'ile uudiste lehekülge FonteNews ja muidugi on ka toredaid videosid, kust leiab rõõmsaid ja eluterveid mõtteviise. Näiteks avastasin YouTube's sellise toreda saate nagu Puuduta mind

3. Kui varem töötasin 3 päeva nädalas kodukontoris, siis nüüd käin vast nädalas korra kontoris. Selle eest suhtlen rohkem sõpradega, nendega, kellega minu maailmavaade ja väärtushinnangud ühtivad. 

Ma ei tarbi massimeediat, aga see ei tähenda, et ma püüan end välja lülitada sellest III maailmasõjast ja sellega seonduvast. Jah, ma ütlen välja ja jagan enda seisukohti nii FB lehel kui tuttavate ja sõpradega vestlustes. Jah, ma võtan riski, et need, kes näevad asju teisiti ei soovi enam minuga suhelda. Inimene ei olegi kuldniit, mis kõigile meeldida saab. Aga nii nagu paljud minu mõttekaaslased, nii ka mina jagan infot, mis võib mõne inimese panna mõtlema praegusele olukorrale, uskumise asemele uurima ja analüüsima ilma hirmuta. 

Üks link siia veel seoses meie tänapäeva moodsa viirusega.

4. Ma ei julge väita, et ma nüüd rohkem raamatuid loen kui varem. Kuid kindlasti on nende hulgas rohkem spirituaalseid ja energeetilist tuge pakkuvaid, näiteks Richard Gordon'i Kvantpuudutus, mis on õpetus kätega tervendamisest või

Joe H. Slate Energiavampiirid, kus teoreetilised selgitused inimese energiaväljadest ja nende toimimisest vahelduvad praktiliste harjutustega, kuidas universumist energiat ammutada, kuidas end kaitsta energia kadude eest ja kuidas energiat tervendada. 

Otsisin riiulist ülesse ka ammu unustatud Shakti Gawain'i Loov visualiseerimine, tänu millele olen kindlasti oma karjääri edendanud. Selles kirjeldatud tehnikad ja juhised on lihtsad ja kergelt kasutatavad, ei nõua nädalate ja kuude kaupa mediteerimist! 

Kaugemat eesmärki, kuhu jõuda oma tunnetuse ja intuitsiooni arendamisel kirjeldab Kristiina Raie Minu kogemused Looja-Vaimuna universumis. See on ühelt poolt justkui ulme valdkonda kuuluv jutustus, aga teiselt poolt ka jutustus inimese kui Looja tunnetamisest, iseenda teadlikkuse tajumisest ja paljust muust. . Võin siinkohal veel lisada, et Kristiina Raie esimest videot kuulasin aasta tagasi märtsis ja tänaseks olen  otsustanud sügisel alustada Methodraie kurusel, mis saab olema 8 lend.

Kevadtööde valdkonnas aias ei näe sellel aastal muutusi. Pisut on talikülvi ja ettekasvatust ja muidu tavalised peenarde riisumise, rooside lõikamise, põõsaste kärpimise jmt. tööd.

Kõiki seemneid ei olnud meeles veebruaris külvata, aga paprikad said siiski külvatud. Märtsis külvasin ka tomati seemneid. Juba mõni aasta olen hankinud ka üksikuid nn. heirloom või pärandsordi tomati seemneid. Nii olen paar aastat kasvatanud tomatit 'Brandwine', 'Black Russian' ja 'Alisa Graig', mis tellisin Thompson&Morgan'ist. Sellel aastal aga tellisin lisa hoopis Vanaema aiast. Tal on nii toredad eestipärased nimed seemnetele pandud. Tomatitest tellisin juurde 'Lätiõue'  ja Soome kartulisort, mis kasvab maadligi väänlevate võrsetega. See viimane saab ikka päris huvitav katsetus olema! Vanaema aiast tellisin ka 3 paprikasorti, mis on pärandsordid: 'Veripunane', 'Suur kollane banaan' ja 'Villardy'

Varasematest paprika sortidest külvasin 7.02.2021 - 'Yolo Wonder', 'Sweet Chocolate', 'Califormina Wonder'. Paprikate esimene külv on juba üleval, paraku mitte kõik sordid. Eesti maheseemned idanevus on väga väike. Pärandsordi seemned sain hiljem, aga ka need tärkasid väga ilusti. 

Põhiline on meeles pidada, et seemneid tuleb nendelt võtta! 




Talikülvi potsikud siin õues, aga praegu on nad juba kasvukasse tõstetud!















1 comment:

  1. Kevad on käes ja vaprad sibulikud kannatavad välja kõik ilma vintsutused. Pole pääsu. Ega meilgi pole pääsu kõigest millest kirjutasid aga sinu julge ellujäämisõpetus ehk on kellelegi toeks. Aianduses oled ka tubli olnud kui kõiki neid topsikuid jms vaadata. Kergitan kübarat su ees :)

    ReplyDelete