Thursday, November 26, 2020

Sügise heietused ...

Sügis on nagu sügis ikka - päevad muutuvad aina lühemaks, õues madistab tuul ja vihm, värvidest on valdavad pruunikad-punased toonid, kasutaimed on peenardelt korjatud, lehedki suures osas kokku korjatud ja komposti viidud. Pimedad õhtud, mil saab lugeda ja omaette olla.

Samas suur hulk inimesi paistab olevat kaotanud igasuguse loogilise mõtlemise ja talupoja tarkuse! Aga mulle meeldib kuulata ja lugeda mida räägivad need inimesed meie ümber, kes tunnevad ja mõistavad maailma sügavamalt, need kes näevad ja saavad aru silmadele nähtamatust maailmast.  Nende sõnumid on rõõmsad ja julgustavad, nad innustavad inimesi keskenduma iseendale, tegelema oma keha ja närvisüsteemiga, olema avatud ja julged. 

Need positiivse sõnumi kandjad, keda olen jälginud on näiteks Kristiina Raie, Ülle Madise, Mai-Agate Väljataga, Malle Rüütel, Valguse kanal jt. aga ka paljud teised mitte nii tuntud, kuid eluterve ja rõõmsa suhtumisega sõbrad ja tuttavad! Tänud teile kõigile!

Praegu on aeg, kus me peame olema rohkem ärkvel kui kunagi varem! Ärkvel oleku mõistet kohtasin mina esmakordselt mõned aastakümned tagasi Steineri teoseid lugedes. Sama ärkvel olekut mainis ka Kristiina Raie oma küsimustele vastamise videos.  Me ei pea vältima uudiseid, kuid me ei peaks liialt  enda energiat nendesse panema. Ehk siis keskendume sellele, mida me soovime oma ellu tuua, anname energiat nendele mõtetele, mis loovad rõõmu ja armastust meie ümber. Räägime sellest, mis meid rõõmustab, julgustab ja tervendab.

Mulle väga meeldisid Kristiina Raie mõtted meie tänase olukorra kohta.... nimelt, et inimesed ei ole enam valmis lihtsalt alluma ja seepärast juhtival positsioonil olijad on sunnitud välja mõtlema erinevaid viise, kuidas sundida inimesi alluma. Selleks kasutatakse hirmutamist (kui viirusega hirmutamine enam ei mõju, siis hirmutatakse trahvidega), meelitamist (rääkides solidaarsusest ja hoolimisest), veenmist (et kandke nüüd maske, siis ei pea koole sulgema; või istuge nüüd kodus, siis saame kiiremini tagasi tavalisse elurütmi) ... kuid see kõik ei toimi enam, inimeste vabaduse tunnetus on kasvanud ja kasvab veelgi. Ühtepidi sunniti inimesi töötama kodukontorites, aga teistpidi suurendas see inimeste iseseisvust ja vabadust ja paljud ei ole enam nõus sellest tundest loobuma... Või teine näide, et kuna arstiabi kättesaadavus on vähenenud, siis inimesed võtavad aina rohkem ja rohkem vastutuse enda tervise ja heaolu eest enda kätesse. Ja mida teadlikumaks inimesed saavad, mida sõltumatud nad on süsteemidest, seda suurem on nende vabaduse tunnetus ja seda vähem saab neid allutada!

Meie jaoks, kellel on oma aed, leidub alati rõõme ja uudshimu, mis meid innustab ja rõõmustab. Mõned meenutused oktoobri algusest, kui oli veel üsnagi värvikirev ja edasi november kui värvid muutuvad kollasemaks ja lõpuks pruuniks...


























No comments:

Post a Comment