Wednesday, August 21, 2019

Suvelõpu tegemised

Selle aasta suvi ja suvepuhkus on olnud parajalt toimekas ja kiire. Lisaks lastelastele, kellega olen juba aastaid harjunud, olid sellel suvel meil ka laste vanemad ja see oli veidi teine elustiil! :)
Aga nüüd on see möödas ja saan mõne nädala peenardamisele keskenduda. Avastasin, et enamus põõsaid ja püsikuid on kuidagi liiga suured mõõtmed võtnud ja pean tõsiseid korrektuure hakkama tegema. Ka need taimed, mis tahavad aeg-ajalt uuendamist on endast märku andnud...
See tähendab, et selle nädala vihmahood, mis soosivad istutamist tuleb ära kasutada. No ja kes oleks võinud arvata, et üks roosipeenargi on nüüd vaja ümber kolida, sest maasikate jaoks ei jätku muidu ruumi. Just suve lõpu poole võtsin vastu ka sõbrannasid ja tuttavaid, kes polnud minu juures kas väga ammu või üldse käinud. Tore ikka vahest ka aeda näidata ja kiidusõnu kuulda :)
Hortensiad on eriti võimsaks muutunud, tagumine 'Limelight', ees  'Pinky Winky' ja veidi paistab ka  'Kyushu'


 Aedhortensia ´Tardiva´
Kui kunagi sai õunapuu istutatud peenrasse, siis nüüd otsustasime tekitada muru, vähemasti õunapuu ette, et ei peaks mahakukkunud õunu peenrast otsima. No tõsi küll, osaliselt siiski ilmselt jäävad nad peenrasse kukkuma, sest esialgu ei tahtnud suuremaid põõsaid ümber istutada.
Vot selle hortensia nime olen kaotanud. Ostsin selle üsna pisikese istikuna Lätist ja ei olnud kindel, et ta üldse kasvama läheb ... aga nüüd kipub juba liiga suureks :) 
Hostad kuiva liiva peal, kuhu teod üldiselt väga ei kipu ja ei kasva üleliia suureks.  Kolmelehine piiskenelas õitseb teist korda. Tagaplaanil kontpuu ees aedhortensia 'Magical Fire' (teist aastat, sellepärast veel väike)


 Niipalju siis jätsin roosipeenrast alles. Taga maasikapeenar.
Selle aasta projekt :) Mees koos väimehega tegid valmis. Annab kohe teise mõõtme tiigile. Muidu oli väike lomp, kust sai vett võtta, nüüd tekkis ka tiigi kujundamise vajadus :)
 Tõsi küll, ega see sild kuskile eriti ei vii, sest vastas on naabri aed, aga ilus ikka :)
 No ja need heleeniumid pürgivad ka taevasse :)

 Sveale mõeldes paar põõsasmarana pilti ka 'Grace Darling'
 ja  'Snowbird', mõlemad umbes meetri kõrgused.
 Eesaias Aedhortensia  'Vanille Fraise'
 ja ´Confetti´

Aina kiiremini mööduvad suved, viuhti ja ongi möödas :) Aga tore ikka on see aastaring. Ilmselt inimesed vajavad teatud rütme ja loodus võimaldab seda, kui muid rütme ei suuda luua.
Ja kui aeda külastanud sõbrad imestavad ja küsivad, et ohh kuidas sa suudad seda korras hoida, siis tegelikkuses on see peenardamine pigem teraapia. Kui see oleks vaev ja mure, siis ilmselt leiaks ka mõne muu tegevuse, mis rõõmu ja vaheldust pakuks.



No comments:

Post a Comment