Tuesday, August 13, 2019

Selle suve käimised

Selle aasta suvi ja suvepuhkus on olnud parajalt toimekas ja kiire. Lisaks lastelastele, kellega olen juba aastaid harjunud, olid sellel suvel meil ka mõnede laste vanemad ja see oli veidi teine elustiil! :)
Lisaks järve ääres käimistele sai käidud korra Valmieras ja Võrumaal. Kuna Valmieras käisime seekord koos tütrega, siis oli rõhuasetus pigem poodlemisel kui puukoolidel. Paar pilti ka Valmiera puukoolist.

Noorema tütre perega tegime ühepäevase reisi Lõuna-Eestis. Alustasime Sangaste lossi külastusega
Kohustuslikud raami pildid ... :)
See erinevate ajastute riiete proovimine on viimasel ajal moes ja paistab, et külastajatele läheb see peale ... edevust tuleb ju toita!





Ja edasi liikusime Rõugesse, kus oli mõne aastaga toimunud mitmed muudatused ... vaatetorn oli uus ja põnev ... alt 
ja ülevalt
ning matkaradagi vesioina juurde oli muutunud (ilmselt käin seal liiga harva)

Tagasiteel põikasime veel Maanteemuuseumi, mis oli lõbus nii väikestele kui suurtele. Kuna tegemist oli Maanteemuuseumis palju, siis pilte pole jagada... aga igaüks ise peabki vaatama minema... saab liiklusteste teha ja sõiduoskusi testida ja palju muudki.
Päeva lõpetasime ujumisega Palojärves
Vahva üritus oli ka Võru lastefestival, kus tegevusi jagus kõigile ja seda rohkem kui ühte päeva mahtus...


Puhkus sai ka seekord märkamatult mööda. :)
Õnneks on olemas ka nädalavahetused. Tänu Svea'le, kes Avatud talude päeval külastas Maie aeda ja jõudis seda mulle kõvasti kiita, otsisin netist ülesse Maie Aia ja leidsin, et just nüüd on õige aeg sõita Pärnumaale. Merike oli ka kohe nõus kaasa tulema ja pakkus lisaks veel Lepiku-Mardi talu külastuse välja. Ja nii saigi nähtud kahte väga toredat aeda! Maie Aed on mastaapidelt minu aiale lähedane ja seetõttu mitmes valdkonnas eeskujuks. Lepiku-Mardi taluaed on see-eest mastaapne ja tohutu liigirikkusega ja tõesti väga-väga põnevate taimedega, mis paneb ahhetama. No ja see pererahva töökus, et sellist aeda hallata on muidugi imetlusväärne.
Maie Aed'a iseloomustab Inglise aiastiil, korrektsed peenraääred ja ilus muru.
Kivist maja võimaldab haljastada ka maja seinaääred. Puidust maja puhul sellist valikut ei taha kasutada.
 Tiheistutus
 ja ilus vesiroosidega veesilm
Lepiku-Mardi taluaias pilte teha ei jõudnudki, ainult ahhetasin :) Ainus pilt, mille jäädvustasin enda jaoks oli viirpuu lõikamise stiilinäide. Perenaise märkus, et sellisel moel lõikuse korral tuleb seda teha kahe nädalase intervalliga, nagu heki pügamine ikka :) Kui minu viirpuu kosub (järgmise aasta kevadeni veel ootan), siis püüan ka sellisel mõel lõikust rakendada.



No comments:

Post a Comment