Saturday, July 18, 2015

Suvi täis muutusi ja uusi ootusi....

Meie selle suve täidab kõrvalhoone renoveerimise projekt, mis on ühtepidi põnev ja teistpidi ka veidi ärev aeg...väike nostalgia koos uue ootusega...

* esiteks maja asjadest tühjendamine...Mul on tõsine allergia asjade suhtes....neid igasugu asju, millest maja tuli vabastada oli palju-palju....õnneks on olemas inimesi, kes aitavad meid vabastada asjadest....sõbrad leiavad vajalikud asjad...ja on inimesi, kelle elukutse on asjadest vabastamine... ja siis on kirbukad, kuhu saab ära anda kõike, mida me enam ei vaja... no ja prügimäele saab ka omajagu asju saadetud...
See on hea tunne, kui oled vabanenud suurest hulgast asjadest, mida tõesti enam ei vaja...on jälle ruumi...nii heade mõtete, ideede kui ka uute asjade jaoks... asjadest ma pilte ei teinud...:)

* teiseks oli terve rida asju, mida siiski oli vaja säilitada...aiatöö vahendid, taaskasutatavad materjalid, tööriistad jmt. Nende jaoks sai tehtud ajutine kuur...ja kuna materjali vanadest kuuridest sai rohkesti, siis tekkis mõte teha ka n.ö. püsiv kuur aiatöövahendite jaoks...kasvuhoone taha...

* kolmandaks algas kõrvalhoone lammutamine ... eriti sürr oli viimast korda vana sauna kütmine ja katuseta korstnast suitsu jälgimine... vana saun oli meid peaaegu kaksteist aastat kenasti teeninud... Tegime viimase saunaõhtu ja saatsime saunavana ajutiselt kasvuhoone küttekoldesse ootama uut sauna...

viimane saunakütmine ....

hetkel siis viimane pilt....vaade ei ole just kaunis...kuid ajalooline kindlasti! :)
Kuigi vaated ei ole just need, mis tavaliselt, siis peenrad on ikka lopsakad ja õide on puhkenud liiliad ...
 
 ja esimesed monrdad...
roosid jätkavad õitsemisega... kõrvalhoone ümber olevad roosid püüdsin juba varakevadel teise kohta istutada...kuid kuhu täpselt mis roos sai istutatud...seda järge pean veel veidi uurima.. :)
Siseõue roosipeenras õitsevad endiselt...

 Ballade
 
Sexy Rexy
 
Cherry Brandy

Grimaldi
 Wildeve ja kõik teised ....


Õitsemist on alustanud ka astilbed
mõni vaade lopsakatest püsikutes ehk padrikust :) ...


aiaääred said nüüd suures osas kaetud kõrvalhoonest "leitud" vaipadega, mis omakorda kaetud saepuru multsiga... saepuru küll veidi seisnud (kõrvalhoone lae pealt pärit), kuid loodan, et aiaääre multsina ei tee kurja!
 

9 comments:

  1. Oo, jaa, asjadest vabanemine on lausa ülev :) Kus Sa kõiki neid roose peitsid kui meie käisime ? Jaksu teile uue ehitamisel :)

    ReplyDelete
  2. Oo, mis palju roose! Mis taim sul viimasel fotol on, vaak või teleekia?

    ReplyDelete
  3. Vaatamata korralagedusele, mida üks lammutamine alati tekitab, on Su aed endiselt väga korras ja ilus.
    Ülearustest assssjadest lahtisaamine on alati vabastav, hingamisruumi tuleb oluliselt juurde.
    Kolepildid on alati ajaloo kõige huvitavam osa.

    ReplyDelete
  4. Nii kaunid roosid. Eks need ehitamised- ümebrkorraldamised ole protsessis ikka aega- ja jaksunõudvad, aga õnneks on see edasiviiv "vaev". Pärast on hea olla. Tublid olete!

    ReplyDelete
  5. Mulle meeldib,et jäädvustasid ajaloo jaoks saunamaja lammutuse ja loodan,et ka uue ehitus saab jäädvustatud.Kogu aed on õites,ilus!

    ReplyDelete
  6. Kui kaunid roosid! Kadestamisväärne kui suuri asju liigutatakse ja midagi toimub aias. Ise saan aias vaid nii palju teha kuis oma jõud peale hakkab.

    ReplyDelete
  7. Nodist lahti saamine nii põhjalikul kujul on ikka omaette ettevõtmine ja kui mõnus pärast on. ja igavesti tore, et selle käigus aiatööriistadele ka katusealune olemas.
    Väikest viisi, pigem heas mõttes, olen kade ka. Saaks ka juba selliseid kokkuvõtteid teha.

    Roosid on kaunid.

    ReplyDelete
  8. Enda teada on kaunis teleekia...:)

    ReplyDelete
  9. Ma olen ka vanade asjade ärajagamise-äraviskamise-ärapõletamise lainel sel aastal. Iga korraga tuleb nagu kergem hingamine.

    ReplyDelete