Thursday, April 12, 2012

Aiareiside plaanid suveks 2012

Ühel ilusal päeval kui taimekesed olid üle vaadatud, tekkis sõbrannaga meil mõte, et korraldaks sellel suvel mõned aiareisid!
Väikese uurimistöö tulemusena pakuksin välja järgmised reisid.

2. juuni 2012 - Külastame Jäneda Aia- ja lillepäeva ja palun anda teada, kui lisaks lillepäevale oskate soovitada, mida veel samal teekonnal vaadata võiks.
Reisi algus oleks Tartust. Koos Aia- ja lillepäeva osalustasuga ja eeldusel et osalejaid on bussitäis kujuneks sõidu hinnaks 25 eur osaleja kohta.

Jäneda Aia- ja lillepäeval laupäeval saame osa loengust roosiistikute kvaliteedi hindamisest ja aia ehitusest. Viimases räägitakse sobiva aiastiili valikust ja jagatakse praktilisi näpunäiteid aia ehitamiseks.

Kui on huvilisi, siis on võimalik väikese tasu eest käia ka Jäneda mõisat uudistamas.

Ürituse kava peaks lõplikult valmima mai alguses. Siis annan teada koos linkidega!


30. juuni 2012 - Külastame Järvselja taimeaeda ja Liina Timmermann oli nõus meile oma tegemisi tutvustama, lisaks püüame ka Teresa Lepikovi'ga kokkuleppele saada.
Liinal varuks huvitavad taimelood, mida jagab meiega!
Plaanime veel Kimalane ja Taga talu põnevate aedade külastust.


21.juuli 2012 - Külastame Viljandimaal, Suure-Jaanis Nõrga talu iluaeda,  Pärna puhkeküla ja Energia talu. Kui mahub päevakavasse ja huvilisi jagub, siis võib ka Olustvere lossi külastuse kavasse lisada!
Reisikava koostamine on alles teoksil. Võttes Muhediku soovitusi arvesse üritame Mati Rangi ja Anu Nurmsaluga ühendust saada, et tutvuda nende suurepäraste aedadega!


18.august 2012 - Sõidame Ellamaa Aianduspäevadele

15.september 2012 - Võtame ette reisi Võhma Juurikale.

Sellised plaanid siis esialgu! Palun kõigilt lugejatelt tagasisidet ja soovitusi-märkusi!

Eks kõige paremad reisiplaanid on ikka need, milles ise osaleda saame...seega kutsun kõiki kaasa lööma selle suve aiareisiside korraldamisel!

4 comments:

  1. MIna oleks koos abikaasaga kohe reisihuviline - Jäneda, Ellamaa ja Võhma.

    ReplyDelete
  2. Kui kavas on Järvselja ja pr.Liina, siis enne Järvseljat ja Teresat jäävad teele veel Kimalane ja Taga talu, mõlemad aiad hiigelpõnevad.
    Nõrga talu külastades peaks tähelepanu pöörama ka Mati Rangi ja Anu Nurmsalu (Kaevandi OÜ) suurepärastele aedadele, nad on kõik üksteise lähedal, peaaegu naabrid.
    Ja kui Viljandimaad alustada, siis selle maantee ääres on ju oma praeguse sodiaia, tuleviku näidisaiaga tee ääres meie Tsiil:)

    Ma planeerin peaaegu kõike, aga mitte reise. Kuidagi on nii välja kukkunud, et siis nad mul ei õnnestu kohe kuidagi:D

    ReplyDelete
  3. Tänan sind Muhedik heade soovituste eest! Kui võimalik, siis saada mulle nende aiaomanike kontaktid e-mailile: tea.heinaste@gmail.com!
    Ja kui saame kokkuleppele, siis kindlasti külastame!

    ReplyDelete
  4. Haavikuemand...palun saada mulle e-mail (tea.heinaste@gmail.com) Jäneda reisile registreerumiseks või ühine FB's (Facebookis)üritusega: http://www.facebook.com/events/210188505760259/
    Ja palun teavita ka tuttavaid! :)

    ReplyDelete